Vi är Hyrda Knektar

Hyrda Knektar har funnits som soloprojekt/sidoprojekt/kompband i regi av Stefan under en längre tid men i sin nuvarande form sedan 2011.

Vi bestod i begynnelsen av Stefan Lundblad (Gitarr, bas, orgel, piano och sång) och Markel Månson (Trummor, percussion, orgel och sång) men är idag ett stadigt sjumannaband bestående av Stefan, Markel, Linus, Nicole, Ted, Fredrik Stark, Backa Carin.

Vi har, för enkelhetens skull, valt att kalla musiken vi spelar för rock på svenska, vad du väljer att kalla det skiter vi i. Vi vill inte sätta oss själva i ett fack eller känna oss tvungna att följa vissa normer, vi kommer alltid att göra det vi själva känner för oavsett om influenserna stavas Cock Sparrer, Ebba Grön, The Jam, Bruce Springsteen eller Eldkvarn. Vi är småbarnsföräldrar med jobb och familjer och har inga ambitioner att göra någon form av kommersiellt genombrott. Vi kommer aldrig kompromissa för att blidka någon.

Stefan har tidigare harvat rock och punk både i eget namn och i orkestrar som Nangijala och Ankarström och Markel har spelat punk i The Hipshots och sjungit i hardcore-influerade thrash-kvartetten Hatework men det var i bandet Born Frustrated som de två korsade sina musikaliska vägar för första gången. Ganska tidigt stod det klart att bandet drog åt olika håll och när BF upplöstes var det inget svårt beslut för S och M att plocka upp Stefans gamla vilande skötebarn Hyrda Knektar.

Hösten 2011 släpptes EP:n ”Vi mot dom” (5 spår, DIY) och den finns tillgänglig på Spotify, Itunes, CDON Downloads, Amazon, Record Union etc. Den går också att beställa på CD direkt från oss.

I Oktober 2012 anslöt Thomas Wallander på bas. Thomas och Markel känner varandra sedan gymnasiet och lirade under en kort period i lattjolajban-coverbandet The Büllshit Daggers. Thomas har mest mosat metalbas i orkestar som Sins of omission och Construcdead m.fl.

Texten ovan har mer eller mindre varit orörd sedan 2012, nu när jag – en ny namnlös författare lägger till resten av historien så har 8 år förflutit och ingen minns riktigt vad som hänt förutom att diverse medlemmar kommit och gått. Vi har haft en ganska stabil konstellation under 2019-2020 och vi hoppas att det fortsätter så.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: