Vi är Hyrda Knektar

Vi bestod i begynnelsen av Stefan Lundblad (Gitarr, bas, orgel, piano och sång) och Markel Månson (Trummor, percussion, orgel och sång) men är idag ett stadigt sjumannaband bestående av Stefan, Markel, Linus, Nicole, Ted, Fredrik & Backa Carin.

Vi har, för enkelhetens skull, valt att kalla musiken vi spelar för rock på svenska. Vi, som många andra, vill inte sätta oss i något fack eller känna oss tvungna att följa vissa normer. Vi kommer alltid att göra det vi själva känner för oavsett om influenserna stavas Cock Sparrer, Ebba Grön, The Jam, Bruce Springsteen eller Eldkvarn. Vi är småbarnsföräldrar med jobb och familjer och har inga ambitioner att göra någon form av kommersiellt genombrott.

Stefan har tidigare harvat rock och punk både i eget namn och i orkestrar som Nangijala och Ankarström och Markel har spelat punk i The Hipshots och sjungit i hardcore-influerade thrash-kvartetten Hatework men det var i bandet Born Frustrated som de två korsade sina musikaliska vägar för första gången. Ganska tidigt stod det klart att bandet drog åt olika håll och när Born Frustrated upplöstes var det inget svårt beslut för Stefan och Markel att plocka upp Stefans gamla vilande skötebarn Hyrda Knektar.

Hösten 2011 släpptes EP:n ”Vi mot dom” (5 spår, DIY) och den, precis som alla våra alster, finns tillgänglig där man streamar musik.

I Oktober 2012 anslöt Thomas Wallander på bas. Thomas och Markel kände varandra sedan gymnasiet och lirade under en kort period i lattjolajban-coverbandet The Büllshit Daggers. Thomas har mest mosat metalbas i orkestar som Sins of omission och Construcdead m.fl.

2012 släpptes även ”Inga böner hjälper om man inte har en gud

2014 släpptes ”Höstrebell

2017 släpptes ”Vi Kommer Dö Men Först Ska Vi Leva

2018 släppte vi en mini-split med Gatans Lag, ”La La Land / En Säng Till En Vän

2020 kom vårt senaste alster, ”Törnar, snår och ris

Texten ovan har mer eller mindre varit orörd sedan 2012, nu när jag – en ny namnlös författare lägger till resten av historien så har mer än 8 år förflutit och ingen minns riktigt vad som hänt förutom att diverse medlemmar kommit och gått. Vi har haft en ganska stabil konstellation under 2019-2021 och vi hoppas att det fortsätter så.

Länkar till bra grejer

Antidistro
Gatans Lag
Tragedi Fanzine
Skrutt Magazine
Beat Butchers

%d bloggare gillar detta: