Bastardized #3 ute nu, t-shirts i merchen, nya Knektar och planer framöver.

Det rullar på i Knekt-maskineriet. I lördags spelade vi på releasefesten för Bastardized #3 som arrangerades på Kuggnäs motorgård utanför Nyköping i samarbete med motorklubben Undertakers. Stämningen var på topp och Trubbel, The Tlark och Din Skevf gjorde riktiga kanongig. Naturligtvis har vi en låt med på soundtracket även denna gång och det blev inget mindre än en cover på en cover med en text som Markel skrivit. Låten ”Konstapel Babylon” skrevs ursprungligen av Martin Fernström (Dobermann Cult, Napalmhjärta, ex. The Hipshots) till The Hipshots (som även Markel spelade i). Den hette då ”Boys in blue”.  Ett par år senare skrev Markel en svensk text och låten spelades in i en akustisk version av Napalmhjärta (och blev då ”Konstapel Babylon). Vad vi har gjort är alltså en cover på Napalmhjärtas version fast i en tappning som låter som The Hipshots, rörigt va? Vi kommer förövrigt spela in ytterligare en version tillsammans med Napalmhjärta som kommer hamna på en vinylsjua så småningom.

På tal om det så kommer vi släppa en 4-spårsEP på Noise of Sweden till hösten/vintern. Den kommer, förutom ovan nämnda ”Konstapel Babylon” bl.a. innehålla ”Höstrebell” och två ännu inte namngivna spår. Vi hoppas såklart på färgad vinyl…

Vi har också spelat in en annan cover till en hyllningsplatta som kommer i höst. Vilket band som hyllas och vilken låt vi spelat in återkommer vi till när det börjar närma sig.

Annat nytt i Knektarna är att vi numera inte bara har tagit hjälp av Reidar Assine på orgel utan också av hans fru Nicole (du kunde se dem båda på giget på 44:an i vintras) och Maria Resén på kör och tamburin. Det låter grymt bra live och de kommer förmodligen medverka en hel del på inspelningarna framöver också. Välkomna ombord!

Sist men inte minst, nu kan du äntligen köpa en tisha i merchen! Kolla in den!

Ha en bra sommar!

%d bloggare gillar detta: